Avui la tardor s’ha fet ben pal·lesa: pluja i vent tot el dia. Ha donat la casualitat que era el meu torn de fer d’hoste i convidar les mares del grup de mares a casa. Amb el mal temps que feia, estic totalment segura que si fos a Catalunya, m’haurien trucat totes i haurien dit que es quedaven a casa perquè així no es pot sortir de casa. Doncs bé, ben equipades amb impermeable, han vingut totes. I no només això, tot i que no tenim porxo, totes les que han arribat amb nadons dormint al cotxet, els han deixat a fora que continuessin dormint (el cotxets tenien l’impermeable posat, és clar).

Per a mi, avui ha sigut un gran exemple de la mentalitat danesa. Faci el temps que faci, si s’ha de sortir, es surt. Que fa fred? T’abrigues. Que plou? Doncs et poses l’impermeable i les botes d’aigua. I punt. El mal temps que no és raó per cancel·lar plans i quedar-se a casa. A l’escola els nens surten a jugar al pati faci el temps que faci. Quan jo era petita recordo que quan plovia ens quedàvem a dins a l’hora del pati. Pot ser que sigui perquè si només sortissin quan fa bon temps, els pobres nens danesos no jugarien mai a fora, però el resultat és que la gent no té manies amb el temps. Hi ha una dita sueca que representa molt bé aquesta mentalitat escandinava:

El mal temps no existeix, només la roba inadequada.

I és que a Dinamarca hi ha roba per a totes les ocasions meteorològiques. De fet, el primer que vaig fer jo en venir a viure aquí va ser comprar-me un set complet de roba impermeable per poder anar amb bici quan plogués (evidentment, els danesos van en bici faci el temps que faci). Per a nens encara hi ha més opcions. Massa opcions, fins i tot. Ara que ja som a la tardor em toca fer recerca i decidir què comprar per a la meva filla perquè estigui preparada per l’hivern. Quan m’hagi aclarit en faré un resum, però de moment anirem a fer una volta per posar la petita a dormir. Encara plou (no gaire), però estic preparada 🙂

2016-09-29-13-46-17