Fa dues setmanes vam dur la petita a la seva primera classe de natació per a nadons. La veritat, no sé com està el tema a Catalunya, però aquí està molt de moda, i hi ha una pila de centres on es pot anar. Nosaltres ens hem apuntat a un curs que dura fins a mitjans de desembre, i hi anem cada diumenge. Marselisborg Centret, on anem, ofereix molts horaris diferents tots els dies de la setmana, però nosaltres vam decidir apuntar-nos-hi pels diumenges perquè així el papa també pot ser-hi.

I quin èxit de moment! A la vikingueta li encanta i, per tant, als pares també 🙂

marselisborg centret bassin

La piscina. També la fan servir per rehabilitació.

Al grup hi ha 8 nadons + pares, i la classe dura mitja hora. Cantem cançons, la movem per l’aigua empaitant pilotes de colors, xipollegem i fins i tot la capbussem! Acaba cansada (molt!), però s’ho passa bé. En acabat recomanen que li donem de mamar perquè la llet ajuda a evitar mala digestió per la possible ingesta de clor i tot seguit la posem al cotxet i dorm com un ós en plena hibernació! Fantàstic!

Les classes són en danès, i tot i que es pot seguir bé sense saber danès, és un plus poder cantar les cançons infantils amb la resta de pares i entendre bé els consells que dona la monitora. Jo puc seguir la classe generalment bé, però de vegades l’acústica de la piscina fa males passades i no entenc els noms dels altres nens o algunes paraules, sobretot si no les he sentit abans. Sort del papa víking 😛 Dit això, diumenge passat vaig anar-hi sola i me’n vaig sortir perfectament.

Que jo sàpiga actualment no s’ofereixen classes en anglès a Aarhus, però hi ha moltes famílies internacionals que van a les classes en danès o porten els nadons quan els va bé, tal com vam fer nosaltres l’altre cop. Hi ha diverses piscines que ofereixen classes obertes, en el sentit que hi vas quan et va bé i no cal apuntar-se a anar-hi regularment. Bàsicament, qui no hi va és perquè no vol, perquè d’opcions n’hi ha un munt!