Divendres vam dur la petita vikinga a la piscina per primer cop. Tenia 4 mesos menys un dia i, la veritat, va anar molt millor del que em pensava.

Vam anar amb uns amics a la piscina municipal de Gellerup, a Aarhus. El recinte compta amb tres piscines cobertes, de les quals dues són aptes per a nens, i una d’elles per a nadons, amb 33ºC a l’aigua i 60 cm de fondària.

Vestidor amb canviadors per als nadons i un parc a l'esquerra per deixar-los mentre et canvies.

Vestidor amb canviadors per als nadons i un parc a l’esquerra per deixar-los mentre et canvies.

A Dinamarca quan vas a piscines públiques, gimnasos, o qualsevol altre lloc amb dutxes compartides, la norma és que t’has de dutxar despullat primer, i només quan estàs net, posar-te el banyador i entrar a la piscina. Ah, i res de xancletes! Això pot ser tot un repte quan tens un nadó que ha de passar pel mateix. Per sort, les piscines compten amb mini matalassos d’espuma on poder deixar els nadons mentre el dutxes i palanganes per banyar-los si es prefereix. A la meva petita res d’això no li va fer el pes i va plorar tan bon punt la vaig posar al cambiador d’espuma, però això ja és una altra història…

Personalment trobo una mica emprenyador tot el procés, sobretot si tens un nadó que encara no s’aguanta assegut i que no li agrada que el deixis sol mentre en rentes tu, però bé, tot sigui per la higiene… Però parlant d’higiene, el que no entenc és que no es puguin portar xancletes. Què passa amb els fongs? Fins i tot deixant de banda els fongs, jo vaig trobar un perill haver de caminar pel terra llis i moll amb un nadó els braços.

La piscina en sí estava força bé. La piscina pels nens petits no era massa gran, però tampoc calia, i hi havia bastantes joguines per agafar. Quan la vikingueta sigui més gran, s’ho passarà d’allò més bé!

A Aarhus Kommune hi ha bastanta oferta de piscines, i a moltes d’elles ofereixen classes de natació per a nadons i fins que són més grans. Nosaltres ens hem apuntat a un curs de natació per a nadons que comença a mitjans d’agost en una altra piscina. A veure com va!